Menu

The Journey of Harbo 767

tenorbun69's blog

NCC delar upp affärsområdet NCC Building

Publicerad den 12 September 2018

Skicka till e-post

Bolag NCC delar upp bolagets största affärsområde NCC Building i Building Sweden med Henrik Landelius som affärsområdeschef och Building Nordics med affärsområdeschef Klaus Kaae. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för respektive del att uppnå lönsam tillväxt.

– Med två separata affärsområden får vi mer kraft för att driva de förändringar som krävs för att förbättra lönsamheten och uppnå lönsam tillväxt.

Utmaningarna skiljer sig åt mellan länderna och fokus behöver vara på olika frågor. I Sverige ska vi förstärka vår lönsamhet och säkra fortsatt lönsam tillväxt medan det i övriga Norden är fokus på att fortsätta redan pågående insatser för att förbättra lönsamheten, särskilt i Norge, säger Tomas Carlsson koncernchef för NCC.

I den nya organisationen som träder i kraft från och med den 1 oktober blir Henrik Landelius, idag Sverigechef NCC Building, affärsområdeschef för det nya affärsområdet NCC Building Sweden och medlem i koncernledningen. Sverigeverksamheten stod vid utgången av 2017 för knappt 60 procent av omsättningen i NCC Building eller cirka 14 miljarder kronor och har cirka 3 800 anställda.

– Jag ser ytterligare utvecklingspotential i vår verksamhet i Sverige och ser fram emot att fortsätta driva det arbetet framöver. Vi är väl positionerade men det är en konkurrensutsatt marknad där vi ständigt måste förbättra våra kunderbjudanden och vår leverans, säger Henrik Landelius tillträdande affärsområdeschef för NCC Building Sweden.

Klaus Kaae, idag affärsområdeschef för NCC Building blir affärsområdeschef för Building Nordics med en omsättning vid utgången av 2017 på cirka 11 miljarder kronor och cirka 2 350 anställda.

– Vi har redan kommit en bra bit på väg i att vända utvecklingen i Norge och Finland. I Danmark har vi ett antal intressanta bostads- och kontorsprojekt där vi ser stor potential framöver, säger Klaus Kaae, blivande affärsområdeschef för NCC Building Nordics.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Bygg/Arkitektur Christer Larsson blir Sveriges första riksarkitekt. För Fastighetssverige berättar han hur han ska göra avtryck som inspiratör och varför han är kritisk till vissa av renoveringarna i miljonprogrammen. "För mig är det helt obegripligt", säger han.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala I en värld som alltmer hänger samman påverkar de stora makrotrenderna även på mikronivå. Hur påverkar hot om globala handelskrig den svenska ekonomin? Hur utvecklas räntorna och hur påverkas ekonomin av den nya regeringen? Svaren levereras av Handelsbankens Lena Fahlén på Branschens mötesplats i Uppsala den 11 oktober.Bolag Den ökande näthandeln med sina krav på snabba leveranser och transporter ställer också ett högre krav på att det finns gott om logistik i stadskärnorna. Därför är Eva Landén, vd på Corem bekymrad över att frågan ofta glöms bort i stadsplaneringen.Niklas Haglund till vänster och Jesper Annerstedt till höger på taket av Urban Escape

Karriär Jesper Annerstedt, närmast från Midroc, blir ny vd för Tjuren Projektpartner AB. Avgående vd Niklas Haglund blir kvar inom bolaget.Uthyrning Amhult 2 har tecknat hyresavtal med Attendo AB om cirka 3 900 kvadratmeter BTA i kvarteret Radarflyget II.


Bolag Concents sista handelsdag på Nordic MTF blir den 12 oktober.
Uthyrning Victoria Park har tecknat nya hyresavtal med Malmö stad och två privata vårdaktörer för att skapa Lindängens familjecentral. Avtalen, som tillträddes den 1 augusti, löper över fem år och omfattar totalt 700 kvadratmeter. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 1,2 miljoner kronor.


Sverige Med en årlig hyresökningstakt på sju procent är Stockholms kontorsmarknad fortfarande het. Hyran för kontor av god kvalitet i bra läge bedöms i de centrala delarna ha nått 7 300 kronor per kvadratmeter och år, en nivå som få europeiska städer kan matcha. Det visar senaste utgåvan av JLL Nordic Outlook som publiceras i dag.


Karriär NREP rekryterar Johan Håkansson, närmast från Skanska. Han kommer att arbetat med NREP:s projektutveckling.Ekonomi/Finansiering Genova har beslutat att emittera företagsobligationer med ett totalt nominellt belopp om 200 miljoner kronor inom ramen för bolagets obligationslån med förfall i april 2021.Stora Kontorsdagen

På Stora Kontorsdagen den 6 november håller du dig uppdaterad och skaffar dig försprång samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen Den 6 november arrangeras den andra upplagan av Kontorsmarknadens mötesplats – Stora Kontorsdagen – på Grand Hotel i Stockholm. Missa inte Boka tidigt-erbjudandet inne i artikeln.Bolag För Fastighetssverige berättar Anette Frumerie, vd på Besqab om vad som just nu tycks vara framgångsreceptet i alla segment och varför hon tror att bostadspriserna sakta men säkert kommer börja tugga uppåt igen.


Bolag Detta kännetecknar regioner som Serneke undersöker för en framtida internationell expansion och därför valde man det lilla byggbolaget i Perth, Australien som ny samarbetspartner. För Fastighetssverige berättar Robin Gerum, affärsutvecklingschef mer om framtidsplanerna.


Uthyrning Klövern har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Samsung avseende cirka 4 750 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Kista Gate i Kista.Bolag | Varför gillar Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, inte att prata om lönsam hållbarhet och och vad är det främsta Vasakronan gjort inom hållbarhet?


Bolag Johanna Lundin, vd för Equalate utbildar fastighetsbranschen i mångfald. För Fastighetssverige berättar hon om det största misstaget de flesta bolag gör för att komma vidare i arbetet med en mer jämställd arbetsplats.


Karriär Svenska Handelsfastigheter rekryterar Malin Norén från Newsec och Mats Bjuhr från Jysk till sitt förvaltarteam.


Source: https://www.fastighetssverige.se/artikel/ncc-delar-upp-affarsomradet-ncc-building-29380

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.